VLEUGELLAM

ANNE VAN ZWIETEN

Inez wordt gestalkt door haar ex Daniël en alhoewel haar nieuwe vriend Marc dol op haar is, heeft hij ook een duistere kant. Langzaamaan raakt Inez verstrikt in de leugens en verborgen levens van mensen die dichtbij haar staan. Als bekend wordt dat Inez zelf ook een geheim bij zich draagt, loopt alles uit de hand...

Bestel nu en ontvang een gesigneerd exemplaar!

(deze actie loopt tot 3 november 2022)

Over de auteur:

Anne van Zwieten is auteur, blogger en columnist. Ze volgde diverse schrijfopleidingen (fictie, spannende verhalen en redactie). In 2019 kwam haar debuutroman Keerpunt uit, gevolgd door de met lof ontvangen roman De setarspeler (2021) die bij Uitgeverij Gopher verscheen. Daarnaast bracht ze twee bundels met blogs uit over haar meervoudig beperkte dochter Nadja en is ze oprichtster van stichtingnadja.nl.
Anne van Zwieten is een beeldende verhalenverteller, haar plots zijn karakter gedreven, de psychologie van de personages is leidend. Mede gebaseerd op haar eigen ervaringen zijn terugkerende thema’s in haar werk: het leren overwinnen van obstakels, de kracht van uniek zijn en de maakbaarheid van het leven.

‘Hoe kwam je op het idee om dit boek te schrijven?’

Anne: “Ik wilde altijd al een thriller schrijven en nadat ik klaar was met het schrijven aan ‘De setarspeler’ ben ik daarover gaan nadenken. Dat wil zeggen: dan plug ik het idee van een thriller in mijn hoofd en zie ik ineens overal inspiratie. Letterlijk: om me heen, in de polder (waar ik bewondering kreeg voor vogels). De vlietlanden waar ik een perfecte crime locatie in zag, een houten vervallen gebouwtje waar ik langsfietste op weer een andere plek in Leiden, maar ook door nieuwsberichten, documentaires, eigen ervaringen die ik dramatiseer e.d.

Meestal word ik geïnspireerd door een sfeer of setting of doordat ik iemand hoor praten of observeer die me inspireert tot een personage.”

Recensies van haar eerdere werk:

Maria Genova (journalist en redacteur):
“Anne heeft veel talent en is ijzersterk in de psychologie van haar karakters. Goed dat de uitgever dat ook gezien heeft.”

Marelle Boersma (bestseller auteur en schrijfdocent) over ‘De setarspeler’:
“Anne heeft een poëtische schrijfstijl waarmee ze op een prachtige manier een klein verhaal schrijft over een groot wereldthema. Een aanrader.”

Frans Stüger (auteur, schrijfdocent en oprichter schrijversvakschool) over ‘De setarspeler’:

“Ik was diep onder de indruk, vooral de scènes tussen de twee hoofdrolspelers: Daijri en Zilan zijn hartverscheurend. Toen ik het boek dichtsloeg, besefte ik ineens dat wij in navolging van Shakespeare (Romeo en Julia) en Goethe (Werther en Lotte) nu ook een onvergetelijk liefdespaar hebben in de Nederlandse literatuur: Daijri en Zilan; tragische geliefden geplaatst tegenover de treurige stroom van vluchtelingen en een ondergaande wereld...
Mijn complimenten voor Anne van Zwieten.”

Reacties op Hebban en Bol.com:

“Een intens liefdesverhaal dat je niet onberoerd laat” (De setarspeler)

“Heel mooi geschreven, in één adem uitgelezen” (De setarspeler)

“Ik heb dit boek gelezen en werd door de schrijfstijl van Anne in het verhaal van drie vrouwen meegenomen. Het leuke aan het boek is dat het zich in Leiden afspeelt. De karakters en situaties zijn mooi en helder beschreven. Een mooi slot sluit het verhaal op een bijzondere manier af.”
(Keerpunt)

Bestel nu en ontvang een gesigneerd exemplaar!