Wij maken gebruik van cookies om de diensten en functies op onze website aan te kunnen bieden en om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Begrepen Privacy Statement

Boeken in het nieuws

Uitgeverij Gopher overgenomen door Wedding Nederland

Uitgeverij Gopher, marktleider op het gebied van author initiated publishing, heeft aansluiting gevonden bij Wedding Nederland. Met ingang van 1 maart 2018 bundelen partijen in Harderwijk hun uitgeefactiviteiten. Wedding Nederland - initiatiefnemer van Heel Nederland Leest en uitgeverij Apples & Oranges - wil door het samengaan met Uitgeverij Gopher auteurs een optimale propositie bieden om succesvol uit te geven. Daarbij blijft Uitgeverij Gopher actief als zelfstandig opererende unit.
'We zien dat de behoefte aan kwaliteit bij de ondersteuning van uitgeefprojecten groeit. Dat is voor ons de reden om Uitgeverij Gopher in onze organisatie te integreren. We zullen dit jaar gaan investeren in moderne marketingmiddelen en het redactieteam uitbreiden. Gecombineerd met onze ruime ervaring in de productie en distributie van boeken garandeert dit een verdere groei van de activiteiten van Gopher en Mijn Eigen Boek', aldus eigenaren Carin Wormsbecher en Ric Hofmans. Wedding Nederland schakelt daarvoor volledig over op on-demand digitale productie van boeken in ieder formaat en in elke uitvoering. 'Uniek in Nederland is dat hiermee de hele keten van editorial services tot afgewerkt boek onder een dak plaatsvindt', aldus Hofmans.
Uitgeverij Gopher brak 20 jaar geleden de gesloten markt van uitgeverijen open voor nieuw schrijftalent. 'De aansluiting bij Wedding waarborgt verdere vernieuwing. We zijn erg verheugd dat deze stap is gezet. Zo kunnen we onze marktpositie verder uitbouwen', verklaart uitgever Bianca Daniels. 'We gaan de nieuwe combinatie met Wedding Nederland en het 20-jarig bestaan binnenkort met een feestelijke happening vieren.' Daniels blijft verbonden aan de nieuwe combinatie.

Gopher - 01 maart 2018