Wij maken gebruik van cookies om de diensten en functies op onze website aan te kunnen bieden en om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Begrepen Privacy Statement

Samen meer bereiken

De grote liefde die wij voor boeken hebben, willen wij met zoveel mogelijk mensen delen. Daarom hebben wij ruim 20 jaar geleden de gesloten markt van uitgeverijen opengebroken voor nieuw schrijftalent. Hiermee geven wij veel meer mensen de kans om hun boek uit te geven. Wij zijn, als uitgeverij, voortdurend op zoek naar nieuwe schrijvers die een mooie uitgave van hun boek verdienen.

Het was dan ook niet zonder reden dat onze uitgeverij de naam Gopher kreeg. Als uitgever zijn wij nieuwsgierig naar nieuwe, mooie en interessante verhalen die wij graag voor u verzamelen en uitgeven. Het fonds van Gopher is breed georiënteerd en bestaat uit zowel fictie, als non-fictie en uit proza en poëzie. Onze boeken zijn verkrijgbaar in alle boekhandels in Nederland en België.

In 2018 is de uitgeverij overgenomen door Wedding Nederland. Een bedrijf dat al sinds 1844 bestaat en opgericht is als kleine drukkerij van kranten. Wedding heeft ruime ervaring in de productie en distributie van boeken. Voor uitgeverij Gopher, die als zelfstandige unit blijft werken, biedt deze overname extra kansen om auteurs te ondersteunen en door te groeien.

POD-uitgeverij

Wij houden ons voornamelijk bezig met POD-uitgaven. Dit betekent dat wij op vraag uitgeven bij oplagen die beginnen vanaf 1 exemplaar. Wij laten ons niet primair leiden door de vraag of de verkochte oplage voor een titel wel hoog genoeg zal zijn en of de doelgroep wel groot genoeg is. Een boek wordt immers met behulp van de nieuwste technieken pas gedrukt als het is besteld.

Zelf een boek uitgeven?

Wij geven auteurs persoonlijke en professionele begeleiding en helpen hen bij het succesvol uitgeven van hun boek. Wij hebben twee uitgeefconcepten: uitgeven door Gopher en uitgeven in eigen beheer. Het boek wordt in het laatste geval uitgegeven onder ons merk MijnEigenBoek. Hier meer.