Wij maken gebruik van cookies om de diensten en functies op onze website aan te kunnen bieden en om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Begrepen Privacy Statement

Van manuscript tot boek in 10 stappen

 1. U levert uw manuscript in digitale vorm bij ons aan. Daarnaast ontvangen wij per post van u een geprinte versie. Persoonlijk afleveren mag uiteraard ook. Belt u dan even van tevoren. Toegestuurde manuscripten worden alleen geretourneerd als er een aan uzelf gefrankeerde envelop wordt meegestuurd.
 2. U krijgt van ons een bevestiging van ontvangst.
 3. Na ongeveer twee maanden ontvangt u een gemotiveerde beoordeling van uw manuscript. Er zijn dan vier mogelijkheden:
  1. Wij brengen het uit onder ons Gopher-logo en er hoeft weinig of niets aan gecorrigeerd te worden;
  2. Wij raden u aan er nog eens naar te kijken, omdat het bijvoorbeeld niet stijlvast is, er te veel loshangende verhaallijnen zijn, de dialoog niet levendig genoeg is, kortom, omdat datgene wat erin zit, er nog niet helemaal uit is gekomen. Na aanpassing beoordelen wij uw manuscript opnieuw voor uitgave onder ons Gopher-logo;
  3. Uw boek voldoet aan de criteria voor uitgave onder ons merk mijneigenboek.nl. In dat geval kunnen wij de uitgave van uw boek in eigen beheer verzorgen;
  4. Wij kunnen niet met uw manuscript uit de voeten. Dat kan zijn omdat de kwaliteit naar onze mening onvoldoende is, of omdat het pornografische, racistische of fascistische tendensen bevat.
 4. Als wij uw manuscript willen uitgeven, sturen wij u een uitgeefovereenkomst. Zodra we samen een overeenkomst hebben, ontvangt u een rekening voor de aanloopkosten, die standaard € 1595 inclusief BTW bedraagt. De aanloopkosten kunnen onder bepaalde omstandigheden lager of hoger uitvallen (zie verder onder: Wat zijn de aanloopkosten?).
 5. Nadat deze kosten zijn voldaan, beginnen wij met de redactie van uw manuscript. Wij sturen u dan een geredigeerde versie per e-mail met wijzigingen en/of opmerkingen. Hierop voorziet u de geredigeerde versie van uw eigen commentaar en stuurt u deze weer terug per e-mail.
  Wij verwerken uw commentaar op onze redactie en maken afspraken over hoe het boek eruit komt te zien. Als wij al het materiaal compleet hebben, maken wij een lay-out van binnenwerk en omslag en sturen u vervolgens een gebonden proef voor een laatste correctieronde. Bij deze correctie gaat het alleen nog om kleine correcties die bij de eerste ronde aan de aandacht ontsnapt zijn. Het is in dit stadium – behalve tegen betaling van meerkosten - niet meer mogelijk om een uitgebreide revisie te laten uitvoeren. Deze laatste correcties zullen dan worden uitgevoerd door onze professionele vormgevers.
 6. De titel van het boek wordt op onze website onder ‘wordt verwacht’ gezet. Wij geven een korte beschrijving van het boek en plaatsen een afbeelding van de voorkant van de omslag op de site. U wordt als auteur geportretteerd met een korte levensbeschrijving en met een foto. Is uw boek definitief gereed voor publicatie, dan wordt het bestelbaar gemaakt in onze webwinkel.
 7. U ontvangt 7 auteursexemplaren. Daarnaast sturen wij exemplaren naar de Koninklijke Bibliotheek en NBD Biblion, het overkoepelende orgaan van alle bibliotheken in Nederland. Zij zullen het exemplaar doorlezen en besluiten of zij het boek zullen opnemen in hun collectie.
 8. Wij vragen een ISBN aan en registreren uw boek bij CB (voorheen Centraal Boekhuis), zodat het boek voor iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen bestelbaar is. Blijven bestellingen echter meerdere jaren uit, dan zal verkoop via dit kanaal slechts worden voortgezet tegen een jaarlijkse administratieve vergoeding. Uw boek zal altijd bestelbaar zijn in onze eigen webwinkel.
 9. Wij verzorgen de promotie en publiciteit voor uw boek. Wij brengen uw boek o.a. via een persbericht en boekaankondiging onder de aandacht bij relevante media (print, radio, tv en online) en relevante doelgroepen, sturen op verzoek recensie-exemplaren en bieden professionele ondersteuning bij presentaties, lezingen en interviews.
 10. Wij voeren de bestellingen van uw boeken uit. U hebt als auteur dagelijks inzage in de status van de bestellingen in onze webwinkel en ontvangt 15% royalty’s per verkocht boek. Dat is een hoger percentage dan bij een reguliere uitgever.