Wij maken gebruik van cookies om de diensten en functies op onze website aan te kunnen bieden en om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Begrepen Privacy Statement

Gopher Poëzie

Over Gopher Poëzie:

Gopher Poëzie wil de komende jaren meer aandacht besteden aan het uitgeven van dichtbundels van nieuwe dichters. Daarnaast gaat Gopher Poëzie zogenaamde themanummers samenstellen waarin dichters nieuwe gedichten kunnen publiceren. Dit zullen wij doen middels poëziewedstrijden, waarbij onze redactieraad de jurering op zich zal nemen. Deze redactieraad bestaat uit zes dichters die afkomstig zijn uit verschillende plaatsen in Nederland, en een dichter van Belgische afkomst. De verzamelde gedichten van de winnaars zullen worden gebundeld en uitgegeven door Gopher Poëzie en via onze website en de boekhandel worden aangeboden.

Gopher Poëziewedstrijd:

De eerste poëziewedstrijd die Gopher organiseert, is de zomereditie van 2020. Het thema van deze editie is intimiteit. Intimiteit in de meest ruime zin van het woord. Wat betekent intimiteit?

Thema: Intimiteit

De grootste intimiteit is het zwijgen aldus de Belgische dichter Maurice Maeterlinck (1862 – 1949).

Wat valt er dan nog te zeggen? Kun je intimiteit nog delen in de samenleving waarin de afstand van anderhalve meter de norm wordt? Poëzie biedt vele uitwijkmogelijkheden. Oscar Wilde sloot eens een prozagedicht af met de woorden ...voor een dichter is de fantasie de werkelijkheid, en de werkelijkheid is niets. (Uit prozagedicht De dichter)

Voorwaarden deelname:

  1. De inzending moet bestaan uit een niet eerder gepubliceerd gedicht van max. 30 lijnen (titel en interlinies inbegrepen) en van max. 35 letters per regel op A4 formaat.
  2. De inzending moet als thema “Intimiteit” verwoorden in de ruimste zin van het woord.
  3. De datum van inzending is 1 augustus 2020. Inzendingen die daarna worden verstuurd, zullen worden geretourneerd en het inschrijfgeld zal teruggestort worden.
  4. Elke deelnemer betaalt een bedrag van € 20,00 voor zijn of haar inzending.
  5. De bekroonde en geselecteerde inzendingen zullen worden gepubliceerd in een speciale verzamelbundel met als titel “De grootste intimiteit is het zwijgen”. Deze bundel verschijnt op 15 oktober 2020.
  6. Voor gepubliceerde werken kan geen honorarium worden geclaimd. Het copyright blijft voorbehouden aan de auteurs. Indien het gedicht onder schuilnaam moet worden gepubliceerd, dit expliciet vermelden.
  7. De uitspraak van de jury is bindend. Correspondentie is niet mogelijk. De ingezonden werken worden niet teruggezonden. Door deel te nemen verklaart men zich akkoord met deze voorwaarden.
  8. De bundel wordt gepresenteerd op een nader te bepalen datum en locatie, u ontvangt daarvoor een uitnodiging via uw e-mail.
  9. De bundel wordt in het poëziefonds van Uitgeverij Gopher opgenomen en aangeboden aan de boekhandel. De bundel zal verkrijgbaar zijn op www.gopher.nl en via de (internet)boekhandel.
  10. Alle deelnemende dichters – ook van degenen van wie geen gedicht wordt opgenomen in de bloemlezing – ontvangen een exemplaar van de bundel met een winkelwaarde van € 16,25.

De redactie van Gopher Poëzie

Marjolein Pieks (actrice, zangeres en dorpsdichter Heumen), Willemien Spook (stadsdichter van Haarlem), Ezra Hakze (dichter), Pieter Stroop van Renen (voormalig stadsdichter van Gouda), Pieter Viktor Kindt (voormalig stadsdichter Destelbergen België), Geert Zomer (kunstenaar en voormalig stadsdichter Harderwijk) en Wietse Hummel (voormalig stadsdichter Harderwijk en redactievoorzitter).

Wedstrijd deelname

Ja, ik doe mee aan de Gopher Poëziewedstrijd!